Leto po njem: Ljudje smo isti, dobrine pa tudi

Psihološka in vizualna razlika je očitna, pa vmes tiči le kratek časovni interval. Prelomnica med letoma ni  spominjala na recesijo, kot sem ugotovil in se razuzdanosti predal tudi že sam. Če so se ljudje zgledovali po podobih nasvetih, naj se s prijaznim osveščanje od danes trezno zavejo tudi to, da ima mesec več, kot le nekaj veseljaških dni.

1.jan 09, le dan po včerajšnjem oziroma leto po včerajšnjem letu in že sem pozabil na lanske zmote in ob gledanju včerajšnjih posnetov strahoma še motnih misli snujem, kako prešpricati tekoče leto.

Raketiranje in rafalno pokanje petard, ki so vsake toliko spomijale na detonacijo bombe, ki je zatresla vsa okoliška okna niso le dokaz, da denar je, ampak tudi to, da denar niti ni slabo zapravljen. Namenje je za trenutke pozabe, ki nam dovoljujejo tisto, kar nam manjka skozi vse leto, radosti in upov.  Staro hipoma še z roko v roki z novim letom, nam nalaga voščila in samovzbujanje želja  in upov, četudi lažnih. O včerajšnjem pretiravanju ni dvomov, a niti na misel mi ne pride, da bi koga grajal. Do kjer je  seglo oko dim, pokanje in bliskanje.

Kartko malo so ulice  spominjale na Vukovar, le z razliko, da je iz obrazov navzočih vila radost in smeh, kot da je na svetu vse ok, kot da je preobilje nekaj vsakdanjega, kot da  sovraštva med sosedi nikoli ni bilo, čeprav je babici prav sarkastično še na zadnji dan leta, soseda zabrusila eno o našem prešernem veselju.

Le  zakaj se človeku že ob rojstvu ne more izključiti nekaterih skrajno škodljivih lastnosti. Svoj čas sem verjel, da vsaka rit pride na svojo školjko, ampak sem danes precej v dvomih. Se opravičujem, da na prešeren, pravzaprav podaljšan pravljičen dan, nanizam nekaj iz resničnosti. Žal smo kljub novemu letu, ljudje še vedno isti, kot so ista tudi čustva, kot tudi vse naše dobrine. Z novom letom se menjajo številke, ne pa tudi ljudje in njihove značilosti.

Če ste sloveli po megalomanskih managerskih projektih, si boste v tem letu želeli preseči svoje dožeke. Tudi žlehnoba, sarkazem, nevoščljivost in hinavščina ostajata in z njo tisti, ki so nanizali tovrstne uspehe, pa jih bog ne daj, bodo v novem želeli preseči. Pazite nase!

Z moje strani samo SREČO, ZDRAVJE in VESELJE v letu 2009, za gotovino poizkusite poskrbeti sami!

0

Nedavni prispevki

Leave a Comment