Haag, edina in prava rešitev

Nikoli me ni bilo strah egocentrikov z ulice, obritoglavih nasilnežev ali poblaznelih klavcev! Obstajala pa je bojazen pred nevidnim. Nečem kar se prikrade nevede, kar potuje po zraku. Tistega, nano, piko… in ne  le organsko-virusno, ampak tudi tisto, ki s svojim sevalnjem ogroža človeško tvorbo ali le zastruplja s svojo avdio/video-sevalno močjo, ob tem rado poneumlja in nam da vedeti, da je z lažjo možno več in bolj…

Pridejo obdobja, ko se človek s preseženimi ideali in hotenji, naravnan izredno imperialistično ali šovinistično, povzdigne med množico in se okiti z Velikim ali ga s podobnim nazivom ovenča zaplankana peščica skrajnežev, ki je zaverovana v identične ideale!

Po ne tako oddaljenem pokojnem Slobodanu, je ironija pričakovati, da se na sceno ne želijo prikrasti novi in novi prepucavanja polni, pod krinko vrednot zakriti možje. S posajeno in s peterokrako okrancano zastavico v roki, sem odraščal, za tisti čas, v še kako realni Brozovi rdeči iluziji, se dotaknil Miloševičeve demagogije, spremljal  Sadamovo tiranijo, danes z odprtimi očmi in začudenjem na obrazu zrem v Sanaderjevo in Mesičevo manipulacijo.

Vzporednice med Velikimi so zrcalne:

manipulacija z mediji, medijsko pumpanje fanatične množice z lastnimi  političnimi ideali, vodenje države v bedo, preslišane vsakršne argumentirane kritike, ritualne prikrojene interpretacije nagovorov, inscenirana dogajanja… Podobnosti tudi v  t.i nastopaštvu, načinu nagovarjanja publike, medijski (anti)propagandi, zavajanju, izkrivljanju resnic, vasezaverovanosti in za današnji čas izredno važno, a še zatirano dobrino, kratenju svobode govora…

Zdaj eni tretirani,  kot tirani, diktatorji svojega časa in prostora, predani executerju v naročje, zdaj drugi  s povsem zrcalnimi nazori še vedno sprejeti, kot samoumevni preudarni državniki. Umeščenost v navidezno povsem različne sisteme, so razlike med delikti, ki so jih pripravljeni storiti za dosego ciljev in življenjem civilnega prebivalstva, zelo majhne. Vsi s psevdonimom Veliki imajo še eno prioriteto.

Skrajnosti ne poznajo! z neverjetno sposobnostjo fiktivne besedne interpretacije, je le vprašanje časa, kdaj, kje in kako sprožiti konflikt, ki bo zaznamoval!

Še takšnemu fičfiriču, v situaciji ko nam že tako potlačena čustva, na daljavo cefra diktatura nekega naroda in njih ‘Veliki’ leaderji, je težko ostati ravnodušen.

0

Nedavni prispevki

4 Thoughts to “Haag, edina in prava rešitev”

  1. Ploskam,res bravo! Ou ja Hagg, za tiste, ki si ga zaslužijo!

    0

  2. […] Slovenec bi se moral zavedati in bati takšne katastrofalne napovedi. Pride, prihaja, je v prihodu. Tovrstne infiltrirane delikvente bi uspešno izvažali in […]

    0

Leave a Comment