Blogorola, pravac-moda

Vseskozi začuden, zakaj kritično udrihanje vesoljnega blog občestva ni skozi čas prineslo efekta. Prav  nasprotno. Utrip je kljub elektrošokom naprej vztrajno padal. Danes blogosfera niti kritike ne premore več. Zgolj monolog gospoda Frasa,  ki mu sem in tja, kdo od znancev leno prikima, ostalo so le blede sence iz katerih ne prepoznaš več niti silhuete .

Pa udarimo še enkrat in zadnjikrat, četudi pod pas, pravac moda? Ampak spoznal sem da je ravno metoda pod pas neučinkovito, saj  je  vendar ona, Betka, njeno artistično  ime Blogorola! Sunki pod-neučinkoviti! Potreben bi bil nežen in hinavski prijem. A kaj ko v trepetanju groze danes ne pomaga niti ta… Vse se vrti v smeri II., zavrzimo zabluzene verzije, štartajmo čisto na novo.

Po politično – iste face v drugi barvi!

Niso bile vse etape pri starem projektu  zgrešene, le potrebne  svežina, pa sem ter tja konceptualne preobleke. Zahajanja iz skrajnosti v skrajnost, niso nikoli obrodila pravih sadov. Ljudje smo tradicionalna bitja, vsaj večina. Nihče jih ne more spreobrniti čez noč. Kdor misli drugače, je bedak!

Malce sem pred tedni pogledoval na page, ki je vsekakor nasprotje predhodnice. Resnici na ljubo, je izredno neudobena za očesna zrkla, na strani iste face, ščepec bolj-manj neznanih članskih (40) fac in podobne spotike, ki dajo vedeti, da naj ne hodim na obisk, če sem (izven)serijski.

Prebral sem o namigu, o tistem novem, svežem.

Blogorola II. poleg drugačnega, večjega časopisnega formata, prinaša tudi pomembne konceptualne spremembe. Za razliko od prejšne Blogorole vstopa #Blogorola II. v razširjeni prostor uporabniških vsebin, t.i. “user generated contenta”, kar pomeni, da se ne bomo ukvarjali samo z vsebinami, objavljenimi na blogih, marveč tudi z vsebinami družbenega omrežja Facebook, mikroblogov kot so Twitter in Koornk, fotografij iz Flickr ter videov iz YouTube.

Z vsem spoštovanjem, meni zaudarja po plesni. Intermeco je bil očitno prekratek?

Počutim se, ko bi postajal zloben, zagrenjen! V bistvu pa si sam nadevam krinko in se skušam vživeti vanjo. Želim si dan, ko me bo blog preprosto začel odbijati, da bi brez slabe vesti zapustil trohlo sceno, da bi končno čas namenjen nebulozam ali spletnim izpadom porabil konstruktivneje, z efikasnostjo v prid tistim, ki me resnično osrečujejo.

Nedavno ekstremno kreativna scena,  polna življenja, tone in prav je tako. Nje velikani, nekoč označeni, kot čarovniki s peresi, izginjajo. Le za ščepec njih, dosegli sanje, drugi sprevideli, da nikdar iz te moke ne bo kruha, tisti zadnji vztrajni-morda neumni, ogorčeni spoznavajo, da ne le recesija, ampak sami sebi zaradi lažnih upov si povzročajo gorje.

0

Nedavni prispevki

2 Thoughts to “Blogorola, pravac-moda”

 1. jin

  Hm, pa si res zagrenjen 🙂 Pri večini blogerjev, ki pišejo zaradi prepoznavnosti ali imajo kakšne nore sanje o uspehu, slej ko prej pride spoznanje, da je to v Sloveniji skoraj povsem nemogoče in potem obupajo.

  Ampak potem, pisanje samo po sebi zna biti veliko veselje, ne glede na to, če jih bere več ali manj.

  Sicer pa imam občutek, da ljudje vedno manj berejo, razen če gre za rumene tematike in tudi kvalitetni časopisi nimajo velike prihodnosti.

  0

 2. hac

  Zagrenjen ni pravi izraz, realen morda? Z drugim stavkom pa se strinjam. Na to sem opozarjal že davno in velja sploh za blogorolo!
  Sam sem občasno želel le strniti delček trenutne inspiracije, ki je lahko togotna, včasih pa za crknit smešna. Vsi so resnični, kot tudi dejstva da je bila zato večina zapisov sprejeta dobro in večina le teh dobro obiskana. Skratka, o prometu na blogu nimam pripomb, naravnost impresioniran sem, saj je življenje tudi tedaj, ko ne pišem dalj časa nič.
  Škoda da energija usiha, za ideje, ki dobesedno prekipevajo. Pišem res le še intervalno, saj tudi, ko kaj napišem iz ‘inata’ niti ne objavim. Pomeni, da niti ne pišem le za publiko! Po vsem tem že tudi blogorolovce razumem, da ne morejo iz črne luknje, saj je blogosfera povsem skrenila s poti. Torej, kaj bi se trudili zaman, ko pa zadovoljstvo lahko najdeš drugje. Misilim, da ga je na spletu celo najmanj.
  No, se pa obeta nekaj drugačnega in puščam se presenetiti z rezultati.
  Upam, da bo blogorola iz kritike izluščila bistvo o katerem sem namignil, če že niso upoštevali 1.svarila, saj to je moja zadnja ‘reklama’ zanje;)

  0

Leave a Comment