Blogi ali kaj?

Opažam bloge, ki šponajo  samo povzetke novic in reklamirajo, marsikateri niti v slovenščini ni. Tudi to se mi zdi še kako pomembno. Vse številčnejši so in izredno aktivni. Čez novice nimam nič, če je ob tem tudi razmišljanje blogerja. Nekateri celo objavijo kredibilno in svežo novico, do katerih so se dokopali, jo raziskali, celo izkusili sami. Žal to niso takšni primeri.

Še nekaj pomembnega mi ni jasno, kar je tudi povod pisanja. Administracija osebnih strani omogoča planirano objavo, a se ne pokaže javnosti do planiranega časa objave. Pravilno!

A ti novičarsko reklamni blogi pridejo v eter pred planiranim časomom objave. Tudi do eno uro! Izpodrivajo  bloge in čakajoči na začetku med objavami in se tako kljub svojem skoraj spamerskem objavljanju še dodatno okoriščajo napram ostalim. V tej številčni poplavi objav se večkrat zamislim ali sploh objavit ali ne? Zgodilo se je že, da sem prav besen katerega od zapisov izbrisal!

Primer, ko je bila ura 17:27 je izgledalo takole:

Obstaja kakšna posebna razlaga?

Porazgubitev  v prostoru, te kar ubije! Po vsem tem, več ne vem, kaj je blog?

0

Nedavni prispevki

7 Thoughts to “Blogi ali kaj?”

 1. Meni se zdi tole tudi izpodrivanje kreativnih blogerjev, ki v svojo objavo vložijo nekaj svojega časa in energije.

  0

 2. hac

  Zadela si bistvo! Ker gre izpred oči v maloro že po pol ure+/-, se nima smisla trudit. Je pa res vse odvisn od časa,navdiha…

  0

 3. Če ti je všeč ali ne, blogi so tudi odličen medij posredovanja uporabnih/zanimivih informacij. Z veseljem prebiram bloge, ki pišejo novice o zadnjih izdajah, dogajanjih, čisto svežih fotkah nečesa… ali pač zanimivosti.

  Itak pa v svojem agregatu vseh blogov skeniram le najboljše.

  0

 4. hac

  Zakaj mi nebi bilo všeč, saj vendar to kar si izjavil piše v tretjem stavku.
  Kako paa lahko izjaviš, da odobravaš neke copy past novic in je tak blog na strani celo uro dalj kot nekdo, ki je spisal cel roman izkušenj. Ali pa da zagovarjaš blog, ki piše novice v tujem jeziku, reklamira Suljadina Muharemoviča ter mu išče posel na Kosovu. To se mi zdi čista bedarija!
  Prebiramo pa itak po lastni presoji.

  0

 5. Če so lastno spisane novice… zakaj ne? Uradni mediji toliko stvari spregledajo, da je joj. Ali pa jih celo prenapihnejo.

  Itak pa se gre vsem danes samo za obiskanost… v smislu “več napisanga = več obiska”.

  0

 6. […] takšnih avtomatiziranih zapiskov dobesedno smeti blogosfero. Kar sem se že nekaj časa nazaj o tem spraševal, ko še ni bilo teh t.i.’blog-robotov’, sem dobil […]

  0

Leave a Comment